İNTERNETTEN FİLM NASIL İNDİRİLİR

| | | | 8 Mart 2012 Perşembe cokyakindasinemalarda 1 yorum
                                    İNTERNETTEN FİLM NASIL İNDİRİLİR



Eğer sınırsız internetiniz varsa ise,İnternet bizim için film-dizi cennetidir.Bilmeyenler için kısaca torrent'ten film indirip nasıl film izliyeceğimizi anlatmak istedim.Şuan için internette en hızlı yöntem torrent'dir.

Torrent nedir?: 
Torrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Doğrudan indirmekten farklı olarak, dosyayı indirirken diğer kullanıcılara da sunarsınız. 

Torrent indirebilmek için Flashget, Azureus, BitTorrent, μTorrent vb istemci yazılımlara ihtiyaç vardır. Ayrıca dosyaları indirebilmek-paylaşabilmek için tracker (izleyici) denen 30-40Kb büyüklüğünde dosyaları indirmeniz gerekmektedir. Birçok bittorrent sitesinden bu dosyalara ulaşabilirsiniz. 
(Wiki TR) 

Torrent programları: 
Bırkaç program var: Bitcomet , Azureus ve uTorrent. Onlarca program daha var ama en önemliler bence bunlar. Bunların içinden en çok kullananlar arasında uTorrent var. Ben bu başlıkta uTorrent programını ele alacağım. Film veya dizi indirmek için bence en iyi program budur. 

Film indirmek için ilk önce uTorrent programını indiriyoruz ve yüklüyoruz: 

uTorrent 
uTorrent'i buradan indiriniz. Program sadece 214 KB'dir. Programi yükledikten ve çalıştırdıktan sonra ayarlamaniz gerekiyor. Dil paketinide aynı sayfadan indirebilirsiniz.Program Türkçeleştikten sonra 'tercihler/ayarlar' penceresindeki 'indirmeler' menüsüne tıklayarak, indirdiğiniz filmlerin harddiskinizde hangi klasöre gireceğini ayarlıyorsunuz.

Film/dizi/program indirmek 
Bu program yükleme kısmıydı. Şimdi ise film indireceğiz. Filmleri/dizileri indirebilmek-paylaşabilmek için tracker (izleyici) denen 30-40Kb büyüklüğünde dosyaları indirmeniz gerekmektedir. Bu dosyaları link şeklinde birçok izleyici sitelerde bulabilirsiniz. Tek yapacağınız şey, indireceğiniz filmin linkine tıklamak. Size programın yüklenmesi için soru soracak ve kabul ederseniz film otomatik olarak uTorrent programın içinde açılacak ve indirmeye başlayacak. 

Öncelikle bu yazıda kendi yöntemlerimi anlatacağım için yabancı dizi filmlerde dublaj sevmediğimden altyazı sitelerini sıkça kullanıyorum.Film-dizi ararken öncelikle film veya dizinin hangi sürümünün altyazısı var veya çeviriliyor kontrol ederim.Bunun için Burdan kontrol ederim.

Bunun için öncelikle hangi film veya diziyi izleyeceğimizi belirledikten sonra arama kısmından aratıyoruz.
Çıkan sayfada filmi seçtikten sonra hangi sürümün altyazısı varsa kontrol edip torrent sitelerinde arama yaparım.
Seçtiğim sürümü kopyalıyarak en çok kullandığım 2 site isohunt ve torrentz'de arama yaparım.
Buralara kadar gelmemizin nedeni tracker'lardan filmi indirmemize yarıyacak torrent linkini elde etmek.Arama yaptığımız sayfadan en çok seed edilen ve onaylı olanı seçip linki bilgisayaramıza indirmerk.Onaylı oalnı seçmemin nedeni bir çok fake ve virüslü dosyalar bulundurmalarıdır.Bunun için çıkan sayfada yeşil ile yazılı 1011 kişi tarafından seed edilen linki seçiyorum.Buna tıkladığımda önüme hangi trackerden indirmek istediğimi soran bir menü geliyor.

 Burdada en çok tercih ettiğim kickasstorrents buraya tıklayark açılan sayfada download torrent linkine tıklamak.Böylelikle torrent linkimizi elde etmiş bulunuyoruz.
Şimdi linki indirdiğimiz klasöre gelip dosyayı utorrentte açmalıyız.Linke tıklamamız yeticek utorrent bizi yönlendirecek.

Burdan sonra tamam deyip filmimizin inmesini beklicez.İnternet hızınıza göre filmimiz 
inecek.Bu aşamadan sonra altyazımızı indirip güncel bir player ile birlikte keyif ile seyredicez.

Bildiklerimi amatörce anlatmaya çalıştım umarım işinizi görür..........


1 yorum:

Template Hits

Search