"Once Upon a Time" (2011) Develer Tellal İken Pireler Berber İken

| | | | | | | | | 16 Mart 2012 Cuma cokyakindasinemalarda 0 yorum
                                                      "Once Upon a Time" (2011)


ABC’nin yeni fantastik temalı dizisi bizleri masal dünyasının içine çekiyor.Daha önceden 2007 yapımı Enchanted'la sinema dünyasına komedi olarak yansıtılmış hikaye, Lost’un yapımcılarından adam horowitz ve edward kitsis tarafından dizi dünyasına sunulmuştur.








Hikaye biraz daha ilerden başlıyo diyebiliriz.Pamuk Prenses (Ginnifer Goodwin) ve Yakışıklı Prensin (Josh Dallas) düğün’ünü basan Kötü Kalpli Cadı (Lana Parrilla) herkesi korkunç bir büyü ile tehdit eder. Büyü herkesi sonsuza dek mutlu sonların olmadığı bir dünyaya hapsedecektir. Gel zaman git zaman Pamuk Prenses hamile kalır. Kötü Kraliçenin tehdidi gerçekleşmeden bebeğini kurtarmanın bir yolunu bulmaya çalışır. Sarayın zindanlarında kilit altında tutulan Rumpelstiltskin'le (Robert Carlyle) bir anlaşma yapar ve bebeği nasıl kurtaracağını öğrenir. Bir yandan diğer herkesin kurtuluşunun da bebeğin kurtuluşuna bağlı olduğunu öğrenecektir. Sonunda büyü krallığın topraklarına ulaşır ve masal diyarındaki herkesi günümüze Storybrooke (pek manidar) adında bir kasabaya sürükler. 

Masal dünyasını günümüze taşıyan dizide göze çarpan ilk şey Pamuk Prensesin öğretmen ,Kötü Kalpli Cadının belediye başkanı ve Kırmızı Başlıklı kızın garson olarak karşımıza çıkması Once Upon a Time sevmemize yarıcak ilk etken diyebilirim.Dizi fantastik bir yapımdan daha çok insani yöne yaptığı vurgularla bizi bağlamayı başarmaktadır. 

Kısaca seriyi izleyecek, en azından bir şans verecek olanların parlak masalsı bir dünya beklememeleri gerekiyor. Buradaki masallarda mutlu sonlara yer yok. Karakterlerin de Disney kahramanları gibi mutlu sonlara inanmalarını bekliyorsanız, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Burada kötüler gerçekten kötü, iyilerse kadere karşı büyük bir savaş içerisinde. Kötülerin bile beklenmedik hüzünlerini, kendilerince yaptıkları fedakarlıkları izlemek mümkün. 

Dizi ABD'de ilk hafta 12,8 milyon izleyiciye ulaştı. Yeni serilerde ilk haftanın sonunda merakın azalması nedeniyle yaşanan ikinci hafta reyting düşüşünü ise, yaşamadı. Beklenen dışında bir çizgi yakalamayı başaran dizi yapımcılara da beklediklerini vermiş olacak ki, Kasım'ın 3'ünde dokuz bölüm daha sipariş edildi. İlk sezon böylece 22 bölüme tamamlanmış oldu.



0 yorum:

Template Hits

Search