“Sen Kimsin?” Tolga Çevik Başrolde

| | | | | | 3 Mart 2012 Cumartesi cokyakindasinemalarda 0 yorum
                                    

                                            “Sen Kimsin?” Tolga Çevik Başrolde



                         Bu hafta vizyona giren filmlerde bir tanesi de ‘ Sen Kimsin ‘ Komedi dükkanı ile gönlümüzde ayrı bir yeri olan Tolga Çevik ‘ Sen Kimsin ‘ de Dedektif Tekin karakteri ile karşımıza çıkıyor.Favori dizilerimizden Leyla ile Mecnunun  Aksakallı Dedesi  (Köksal Engür) ise Komiser Tekinin hem yardımcısı hemde tek ailesi İsmail abisi ( filmdeki favorim ).Türü komedi ve macera olan filmin yönetmenliğini yapan Ozan Açıktan  Senarist olarakta karşımıza çıkıyor.Ozan Açıktan filmin senaryosunu Tolga Çevik ve Levent Pala ile birlikte yapmışlar.

Filme dönücek olursak dün Altunizade Capitol sinemalarında 15:00 gösteriminde izleme şansı buldum.Film için ilk önyargım filmin ilk sahnesi ile ykılacak dedim ama ne yazıkki olmadı.Film tamamen durum komedisi üzerine karakterin sakarlığı üzerine sabitlenmiş şekilde devam etti.BKM’den ve özellikle Tolga’dan daha iyi bir şey çıkmasını beklemem  kendi adıma hayal kırıklığı oldu.
Filmin oyuncu seçimi , teknik kısmı ve oyuncuların emeği On numara.Yönetmenin kovalama ve yakın çekim sahneleri filmin belkide  en iyi kısmı.
Sakarlık ve durum komedisi üzerine yapılan espirilerin tamamına yakını filmi izleyen insanlarda bi tebessüm ve kahkaha atmasına yettide arttı.Özellikle İsmail abinin olduğu sahneler ve dedektif tekinin kovalamaca sahnesi filmdeki en güzel sahneler.
Bir de Takıldığım  ‘ Sen Kimsin ‘ Sorgusu ; Cem yılmaz’ın GORA filmindeki Arif karakterinin ‘Kimsin Sen ‘ sorgulamasına olan benzerliği dikkatimi çekmedi desem yalan olur.Bazı sahnelerdeki Cem vari konuşmalar çok Cem yılmaz fanatiği olmamdan kaynaklanan bir şeymidir onuda çözemedim.
Film’den sahneler hakkında yazıpta emeğe saygısızlık etmek istemedim.Kendi Kanaatimce durum komedisi seven ve ailecek izlenicek bir şeyler arayanlar için kaçırılmaması gereken bir film.

Puan: 6/10

0 yorum:

Template Hits

Search