Game of Thrones 2. Sezon 2. Bölüm: Greyjoyların bir Planı Var

| | | | | | | | | 10 Nisan 2012 Salı cokyakindasinemalarda 0 yorum





Game of Thrones 2. Sezon 2. Bölüm: Greyjoyların bir Planı Var,
Tyrion ise Düzeni Yeniden 
Sağlamaya Çalışıyor

Game of Thrones 1 Nisan’da 2. sezonuna başladı. Yayınlanan iki bölümünün de izlenme oranı çok yüksek. Bu yüzden HBO üçüncü sezon hakkında duyurular yapmaya başlarsa hiç şaşırmayız. Ama üçüncü sezonu düşünmeden önce, ikinci sezonda daha gerçekleşecek çok şey olduğunu unutmamalıyız. Bakalım ikinci bölümde neler olmuş:

Arya

2. sezonun ilk bölümünün sadece son dakikalarında görünen Arya’nın rolü ikinci bölümde daha fazla. Kalabalık bir grupla kuzeye doğru ilerleyen Arya, Richard Baratheon’un oğlu olduğu için Kralın Şehri’ndeki siyasi kargaşanın sebeplerinden biri olan (elbette henüz bunun farkında olmayan) Gendry ile 
konuşuyor. Gendry’i arayan Kral Joffrey’nin askerleri grubun olduğu yerden ayrıldıktan sonra, Arya Gendry ile büyük sırrını paylaşıyor: bir Stark olduğunu söylüyor.

Tyrion Lannister

Küçük şeytan, Kral Robert’ın gayri meşru 
çocuklarının Şehir Gözcüleri tarafından öldürülmesinden sonra hasar kontrolü yapması gerektiğinin farkında. Bu nedenle Janos Slynt’i Duvar’a gönderiyor ve kendi paralı askeri Bronn’u Altın Pelerinlilerin yeni komutanı olarak görevlendiriyor. Lord Janos’un Ned Stark’a yapılan ihanette rol alan Cersei’nin yandaşlarından biri olduğunu anlayan Tyrion’un bu kararı oldukça cesurcaydı.

Cersei ile Tyrion

Kralın Şehri’nde Tyrion Kral Robert’ın gayri meşru çocuklarının katledilmesi emrini vermesinden ötürü Cersei’ye yükleniyor. Ancak konuşmaları sırasında emri verenin kız kardeşi olmadığını anlıyor. Cersei ise Stark karargahında esir olan Jaime’nin güvenliğinden endişeleniyor ve kuzenini pek de barışçıl olmayan talimatlarla kampa geri gönderiyor. Cersei hala işin sırrını anlamamışa benziyor; halkın gözüne girebilmek.

Varys

Tyrion’un sırrını keşfediyor: Kralın Sağ Kolu’nun yanında saklanan Shae ile tanışıyor. Tywin ve Cersei’nin böyle bir ilişkiyi onaylamayacakları kesin.

Jon Snow, Sam ve Gece Nöbetçileri

Gece Nöbetçileri hala Craster’ın hanesinde kalıyorlar. Sam’in yumuşak kalbi ev sahipleriyle başlarını derde sokabilir. Jon Snow kılıç kullanmakta usta olabilir ama en sevdiğimiz karakterlerden biri olan Jon’un biraz daha uyanık olması gerekiyor. Craster’ın yeni doğmuş oğlunu gözetlerken, hazırlıksız yakalanıp kafasına darbe yiyor.


Greyjoylar

İzleyicilerin çok fazla sevmediği Theon sonunda dokuz yıldır görmediği babası Balon’la bir araya geliyor. Ancak babasından Starklara yardım etmesini istemek için giden Theon önce kıyafeti yüzünden babası tarafından aşağılanıyor. Yardım konusunda beklenmedik bir sürprizle karşılaşıyor ve babasının başka bir planı olduğunu öğreniyor. Bu sırada tuhaf bir şekilde kız kardeşiyle de tanışmış oluyor.

Stannis Baratheon

Eski kaçakçı Davos Seaworth’ün hayatını bağışlamak Stannis’in yaptığı en akıllıca şey olmalı. Davos gurur duymadığı eski günlerinden kalma eski bir tanıdığı olan korsan Salladhor Saan’dan Kralın Şehri’ne denizden yapılacak saldırı için küçük bir yardım istiyor. Bu arada, Stannis kardeşi Renly ile anlaşmazlık içindeyken kendi gücünün farkına varıyor. Melisandre ise Stannis’in her şeyi olmaya ve ona erkek evlat vermeye kararlı.

Daenerys Targaryen

Daenerys’in mücadelesi devam ediyor. Khaleesi çölü geçmeye çalışırken, diğer khallardan biri onunla aynı fikirde olmadığını ve bir kadın olduğu için yadırgadığını at kuyruklu Rakharo’nun kellesini atıyla beraber göndererek gösteriyor.

Gelecek hafta yayınlanacak Game of Thrones bölümünde Tyrion her zamanki gibi zeki bir şekilde Kralın Şehri’ndeki düşmanlarını inceliyor. Catelyn ise Renly’nin karargahına gidip Baratheon kardeşlerin aralarını düzeltmeye çalışıyor. Renly ve yeni karısı Margaery Tyrell bu sezon ilk defa bu bölümde karşımıza çıkıyor.

Game of Thrones’un 15 Nisan’da yayınlanacak bölümünün tanıtımını izleyebilirsiniz:

Çeviri: Nisan Benzergil

0 yorum:

Template Hits

Search